Campbell Valley Residence

LANGLEY, BRITISH COLUMBIA

Located in Langley, BC, this house was originally built 17 years ago by the clients with the same contractor that performed this renovation and recommended our team. It was a fairly typical design for the area, but with grown kids and a desire to stay in the family home, the client wanted to do away with the “traditional” motif and completely modernize the house in a dramatic fashion.

We relocated the dining room to the other side of the kitchen and removed a bedroom on the second floor to create a centred front entrance. This allowed us to feature a double height ceiling and a structural steel floating staircase underneath where an impressive openly-displayed wine collection lives. The main living space was completely redesigned and transformed into a modern Great Room. The entire exterior wall was removed and restructured with a steel moment frame to accommodate the taller sliding glass doors and higher clerestory windows. The doors fully open to create an incredible indoor-outdoor space.

Finally, the black-on-black kitchen is the real centerpiece of the home. The eye-popping space features black marble countertops, high-end appliances, and a sleek “magazine ready” look.

Furniture, art, and all decor is part of the full turnkey service we provided.

Photography: Barry Calhoun 
Construction: Sandlewood Contracting